Așadar, tocmai te-ai întors dintr-un retreat spiritual. Felicitări! Respiră adânc și bucură-te de această realizare. Poate te întrebi ce urmează. Ei bine, după o astfel de experiență, e posibil să te întorci cu mai multe întrebări decât răspunsuri, ceea ce e perfect normal. Sau poate nu știi exact cum să integrezi în viața ta de zi cu zi lucrurile pe care le-ai învățat sau descoperit.
Dacă te afli în această situație, să știi că nu ești singurul. Aceste trăiri sunt firești, deoarece timp de câteva zile, ai fost provocat să te privești în profunzime, să scoți la suprafață aspecte care te împovărează sau care te împiedică să ajungi acolo unde îți dorești și, totodată, să pornești pe un drum al regăsirii sinelui, prin tehnici de detoxifiere fizică, emoțională și mentală.
Mai jos, îți propunem câteva sfaturi pentru a menține acea conexiune puternică pe care ai cultivat-o cu propria ta persoană, cu sinele tău autentic, dar și cu ceilalți, atunci când revii la realitatea vieții moderne.
Ce înseamnă integrarea experienței?
Integrarea este modul prin care reușești să internalizezi emoțiile, experiențele cele mai profunde și transformările prin care ai trecut și să atingi echilibrul prin împământare (grounding), printr-o conștientizare superioară și trăirea momentului prezent. Este vorba despre crearea unei coerențe în sistemul tău nervos, astfel încât să te simți mai complet, mai rezistent și mai conectat. Integrarea îți cere să te simți confortabil cu disconfortul, să adopți un ritm mai lent și să incluzi vindecarea și lecțiile învățate în viața ta de zi cu zi.
1. Ia-o pas cu pas
Dacă vrei să ai parte de schimbări reale, cel mai important lucru este să nu te întorci la stilul tău de viață de dinainte și să renunți, astfel, la tot ceea ce ai acumulat pe parcursul retreat-ului. După câteva zile bune de liniște și meditație, e posibil să te confrunți cu impulsul de a te întâlni cu toți prietenii și de a petrece zgomotos, așa cum poate făceai înainte, iar acest lucru poate anula beneficiile experienței retreat-ului. În primul rând, oamenii care participă la un astfel de program spiritual devin adesea mai sensibili. Prin îndreptarea atenției către interiorul ființei tale, intri în contact cu o experiență mult mai subtilă a lumii, iar energia vieții moderne te poate tulbura la început. În al doilea rând, dacă te întorci imediat la supra-stimularea de la locul de muncă, nu le vei da timp și spațiu ideilor acumulate, vindecării și efectelor transformative ale retreat-ului să își facă loc în viața ta treptat. Câteodată, cele mai profunde realizări apar la câteva zile după întoarcerea din retreat, atunci când ajungi să privești lumea familiară ție cu alți ochi.
2. Amintește-ți cum te-ai simțit în timpul retreat-ului
Nu îți defini și limita experiența retreat-ului; permite-i să te cuprindă și internalizeaz-o. Nu te gândi la ea ca la o serie de lucruri pe care le-ai obținut, ci mai degrabă ca la un cumul de emoții, de trăiri, pe care vrei să le integrezi în viața ta. Poate e vorba despre o conexiune profundă cu tine însuți, acceptare, iertare sau poate e despre a te simți puternic și capabil.
3. Păstrează-ți mindset-ul din timpul retreat-ului
Încearcă să-ți găsești timp pentru a fi în fiecare zi, fie că o faci prin intermediul meditației, a unei sesiuni de yoga sau alegi să faci o plimbare sau să scrii în jurnal. Important este să fie o activitate care să îți permită să ai o experiență interioară. Folosește-ți rațiunea și nu te pune în situații stresante. Evită persoanele cu un impact negativ asupra ta sau contactul excesiv cu știrile, emisiunile ce prezintă violența sub diferite forme, platformele de socializare. Fii conștient și ascultă-ți nevoile corpului.
4. Nu renunța la practică
Retreat-ul s-a terminat, dar practica sigur nu! Ai depus atât de mult efort pentru a-ți spori concentrarea, echilibrul și nivelul de conștientizare, încât ar fi păcat să renunți la toate aceste lucruri. E o oportunitate potrivită pentru a combina starea de conștientizare superioară cu sarcinile tale de zi cu zi și a privi dintr-un alt unghi aspectele mai puțin plăcute ale vieții exterioare. Continuă să acorzi timp meditației, practicii yoga, precum și o grijă sporită alimentației pe care o urmezi.
5. Menține legătura cu ghizii spirituali și ceilalți participanți din retreat
Multe dintre tradițiile lumii evidențiază importanța unei comunități spirituale. Atunci când cei din jurul tău îți împărtășesc valorile și aspirațiile, e mai ușor să rămâneți pe aceeași frecvență, astfel încât fiecare să își adâncească și mai mult practica. După o experiență profundă, s-ar putea să îți dai seama că nu ești obligat să urmezi anumite pattern-uri și că dispui de libertatea de a alege cum vrei să-ți trăiești viața. Dacă te înconjori de oameni cu idei preconcepute despre cine și cum ar trebui să fii, există mari șanse să revii la vechile obiceiuri și mod de gândire. Așadar, dacă ai posibilitatea, încearcă să participi la sesiuni de meditație, de yoga, și să rămâi pentru o perioadă în contact cu ghizii spirituali și ceilalți participanți din retreat.
În final, a te întoarce dintr-un retreat la viața de zi cu zi poate fi o adevărată provocare – poate chiar mai solicitantă decât retreat-ul în sine! E, totodată, o experiență extrem de frumoasă, întrucât te pune față în față cu noi schimbări, care te vor ajuta să prosperi atât în plan personal, cât și profesional!
Suntem bucuroși să îți putem oferi chiar noi șansa de a lua parte la experiența unui retreat spiritual, prin participarea la tabăra noastră de detoxifiere fizică, emoțională și mentală, ediția din toamnă, care va avea loc în perioada 5 – 11 septembrie 2020.
Unul dintre plusurile taberei noastre este că, la final, vei fi introdus într-un grup de sprijin pentru o perioadă de 30 de zile, unde vei avea parte de sprijinul antrenorilor si vei primi îndrumare în practicile și tehnicile învățate în tabără, pentru a-ți forma obiceiurile care vor face diferența în viața ta.
Află toate detaliile accesând link-ul următor: https://www.taberedetox.ro/tabara-detoxifiere.