top of page
Search

La ce să te aștepți de la un retreat

Retreat-urile au menirea de a te încărca cu energie și de a te face să te simți mult mai bine cu tine însuți, spre deosebire de tradiționalele vacanțe, care te fac adesea să te simți epuizat. Pe lângă activități de relaxare și educare pe diferite subiecte, vei învăța să trăiești mai sănătos, prin accesarea unui pachet care înglobează sesiuni de yoga, tehnici de eliberare emoțională și sfaturi de nutriție.

Dacă încă nu înțelegi prea bine la ce să te aștepți de la un retreat, atunci te invităm să citești în continuare, pentru a afla ce își propune să facă pentru tine.


1. Te scoate din rutina zilnică.


În limba engleză, retreat înseamnă a te retrage, pentru un timp, într-un loc liniștit în care să te relaxezi. Exact acest lucru ne propunem să îți oferim și noi, prin taberele de detoxifiere pe care le organizăm. Vei evada psihic și fizic din rutină și programul zilnic și vei ieși din zona ta de confort pentru a învăța și a încerca lucruri noi și a-ți îmbogăți orizontul de înțelegere a conceptului de viață sănătoasă. Aceasta este, totodată, o oportunitate potrivită de a lăsa în urmă lucrurile care nu mai contribuie la creșterea ta spirituală.


2. Te educă în direcția ideii de viață sănătoasă.


E momentul să îți focalizezi atenția asupra propriei tale persoane și să obții claritate în viața ta. Un retreat este un context și un moment ideal pentru a te lămuri cu privire la ceea ce contează cel mai mult pentru tine și pentru a vedea o legătură mai profundă cu intențiile tale de viață. Mediul liniștit îți poate schimba felul de a gândi în moduri subtile, în timp ce înveți lecții noi și revii asupra unor experiențe trecute pentru a le percepe într-o lumină nouă. De obicei, retreat-urile pun la dispoziție un mix de clase și seminarii care se desfășoară pe parcursul întregii zile, prin care să înveți mai multe despre obiceiurile sănătoase de viață, exerciții fizice, nutriție și multe altele.


3. Te bucuri de un program bine structurat.


Un retreat de relaxare este o combinație între a face și a sta, activitate și inactivitate, stimulare și relaxare. Programul este creat în așa fel încât să îți ofere flexibilitate și șansa de a te bucura de timpul liber și de a învăța lucruri noi în egală măsură. Activitățile sunt bine gândite, pentru ca tu să îți recapeți vitalitatea și să te vindeci la toate nivelurile ființei tale.


4. Beneficiezi de îndrumarea unor profesioniști din domeniu.


Profesioniștii în yoga, nutriție, meditație și psihoterapie care conduc clasele și sesiunile din cadrul programelor de retreat sunt persoane cu experiență și cunoștințe temeinice în domeniile în care activează. De aceea, îți pot oferi îndrumare și instruire, pentru ca tu să înveți mai multe într-un timp mai scurt, cu atenție individualizată asupra problemelor și întrebărilor care apar pe parcurs. În același timp, te vor determina să reflectezi asupra propriei tale vieți, te vor ajuta să identifici diferite modalități prin care să faci lucrurile să meargă în viața ta, te vor inspira și te vor motiva să îți îmbunătățești constant nivelul de trai.


5. Te bucuri de o locație liniștită și retrasă.


Taberele de relaxare se organizează în zone care te aduc aproape de natură și care sunt diferite de mediul de acasă, astfel încât să îți relaxezi corpul și mintea pe deplin. Departe de mediul obișnuit al casei și al comunității tale, poți fi surprins să afli că mintea ta funcționează puțin diferit și, în timp ce îți concentrezi atenția și eforturile pentru a descoperi ce schimbări poți face pentru a-ți îmbunătăți viața, vei vedea că îți este mult mai ușor să introduci aceste noi obiceiuri și modele în viața ta în această locație, care te scoate din zona de confort. Despre asta e vorba, în esență, în toată această experiență.


6. Te învață cum să asculți nevoile alimentare ale corpului.


Dieta propusă de un program de retreat poate fi diferită de cea cu care ești obișnuit. Există un întreg tipar care se dezvoltă aici și care aduce o serie de schimbări: climatul este diferit, rutina este diferită și, desigur, dieta trebuie să reflecte și ea concentrarea atenției asupra sănătății fizice și spirituale. Într-un retreat, mesele sunt sănătoase, echilibrate și, de obicei, vegane, deoarece majoritatea experților sunt de părere că organismul se vindecă cel mai bine printr-o dietă curată, bogată în cereale și nuci, fructe, legume și sucuri naturale. Vei învăța cum să îți corectezi obiceiurile nesănătoase, dar și să îți planifici mesele într-un mod benefic pentru menținerea rezultatelor obținute pe perioada retreat-ului.


7. Te pune în mișcare.


Mișcarea fizică este o parte centrală a fiecărui retreat și nu trebuie privită ca o sarcină de îndeplinit, așa cum mulți oameni tind să o perceapă în viața de zi cu zi, ci mai degrabă ca o oportunitate de a te relaxa, de a-ți pune în mișcare corpul într-un mod sănătos și de a-ți îmbunătăți ritmul cardiac. Fie că este vorba de cursuri de yoga, drumeții sau plimbări, întindere și mișcare ușoară sau chiar cursuri de dans, există multe modalități de a te simți bine și de a-ți pune corpul în mișcare. Ca multe dintre activitățile pe care le practici în retreat, este posibil să descoperi că noua rutină și idei de mișcare fizică rămân alături de tine când ajungi acasă, contribuind la îmbunătățirea sănătății tale zilnice.


8. Îți lărgește rețeaua de cunoștințe.


Într-o astfel de experiență, este posibil să fii înconjurat de oameni cu idei și interese comune cu ale tale, oameni care ar putea avea idei intrigante sau care ar putea ști lucruri care îți pot fi de ajutor. Printre beneficiile de durată ale unui retreat, se află posibilitatea de a include în cercul tău de cunoștințe persoane noi, cu care vei rămâne conectat după încheierea taberei.


9. Iei beneficiile retreat-ului acasă cu tine.


În urma taberei de relaxare, vei rămâne cu o mare liniște sufletească, obiceiuri noi pentru o viață sănătoasă, un somn mai bun și mai multă energie. Lecțiile învățate pe parcursul zilelor de detoxifiere fizică și spirituală e posibil să aibă mult timp după aceea efecte benefice asupra vieții tale de zi cu zi, din mai multe motive: pe de o parte, sunt receptate într-un moment în care mintea și corpul se află într-o stare de relaxare și sunt deschise către noi experiențe, iar pe de altă parte, atunci când informațiile vin din partea unor specialiști, acestea tind să rămână vii în mintea noastră pentru un anumit timp.


10. Te vei bucura de o stare generală de sănătate mai bună.


Un studiu realizat în Australia, în anul 2017, a arătat că experiența retreat-ului poate conduce la îmbunătățiri semnificative la nivelul sănătății, ce rămân vizibile pentru cel puțin 6 săptămâni după încheierea retreat-ului. Printre beneficii, se pot număra o ușoară scădere în greutate sau micșorarea taliei, o îmbunătățire a tensiunii arteriale sistolice și diastolice, dar și a altor parametri ce țin de sănătatea psihică și fizică.


Acum că știi la ce să te aștepți de la un retreat, te anunțăm cu bucurie că am început deja înscrierile pentru tabăra de detoxifiere care va avea loc în a doua parte a lunii august. Toate detaliile despre locația, programul și activitățile taberei, precum și prețurile aferente, le găsești la link-ul următor: https://www.taberedetox.ro/tabara-detoxifiere

120 views0 comments
bottom of page