top of page
Search

Despre principiul și energia masculină

Masculin" și feminin" sunt două concepte ce provin din zona spiritualității și au semnificații la nivel energetic. Așadar, nu sunt sinonime pentru bărbat și femeie. Toți bărbații au energie feminină și toate femeile au energie masculină. Câmpul tău energetic este, în realitate, o alegere.


Energia feminină, care este forța receptivă, hrănitoare și pasivă, este înțeleasă ca Yin. Pe de altă parte, energia masculină, care este forța asertivă, directă și orientată spre acțiune, este Yang. Aceste două energii depind una de cealaltă pentru a exista - de fapt, se bucură destul de mult una de cealaltă. Acesta este motivul pentru care bărbații masculini gravitează de obicei spre femeile care par a fi receptive, hrănitoare și pasive. În prezența acestui tip de energie, ei se pot simți masculini. De asemenea, unele femei își doresc bărbați care sunt asertivi, direcți și deciși. Femeile se simt mai feminine în prezența unui bărbat masculin, pentru că el are controlul asupra situației și pentru că nu este feminin. Astfel, masculinitatea lui definește feminitatea ei, iar feminitatea ei definește masculinitatea lui.


Definim o ființă umană echilibrată ca pe cineva care conștientizează energia sa masculină și feminină și care trăiește în armonie cu ambele.


Caracteristici ale principiului masculin

  1. Asumare de riscuri

  2. Asertivitate

  3. Orientare spre acțiune

  4. Disciplină

  5. Încredere

  6. Obiectivitate

  7. Logică și analiză

  8. Spirit luptător

  9. Supraviețuire

  10. Yang


Energia masculină este partea ființei tale care este responsabilă de acțiune. Acest lucru își are originea în procesul de gândire. Pentru a acționa, trebuie să decidem. Pentru a decide, avem nevoie de încredere în procesul nostru de luare a deciziilor și în capacitatea noastră de a merge mai departe cu decizia noastră. Dacă nu lipsește încrederea, vom tinde să ezităm să luăm decizii. De asemenea, dacă nu dorim să urmăm o anumită decizie, amânăm luarea ei. Dacă nu luăm decizii la timp, nu vom acționa și, fără acțiune, viața începe să stagneze.


Zonele din viața ta în care simți că evoluezi lent, că ești neinspirat și că stagnezi pot fi așa din cauza lipsei de energie masculină. Dezvoltarea unei laturi masculine pozitive înseamnă găsirea încrederii pentru a decide cu promptitudine cele mai bune opțiuni și apoi a lua măsuri. Acest lucru nu este posibil dacă nu există nicio legătură cu partea ta feminină.


Energia masculină pozitivă


Masculinitate pozitivă înseamnă a avea o apreciere profundă pentru sentimentele tale.

Sentimentele joacă funcția esențială de a oferi feedback sufletului tău despre modul în care experimentezi lucruri în viața ta. Sentimentele dezvăluie ceea ce contează pentru tine. Poți acționa cu mare încredere atunci când ești în ton cu ceea ce contează pentru tine. Dacă mintea încearcă doar să facă ceea ce este bine, îi va lipsi încrederea dacă nu ești conectat la ceva superior. Componenta masculină pozitivă din tine iubește sentimentele tale la fel cum un bărbat iubește o femeie. Oricât de clișeu pare, este adevărat. Bărbații sunt atrași de femei datorită modului în care prezența lor îi conectează la sentimentele lor. Sarcina noastră nu este să ne bazăm pe o altă persoană pentru a avea parte de această experiență, ci să o realizăm prin noi înșine.


Pentru a reitera, esența energiei masculine este acțiunea, așa că încercăm să calibrăm mintea ca instrument pentru a ne revizui sentimentele, a lua o decizie și apoi a lua măsuri rezonabile. Nu te complica. Observă obiectivul și instrumentele. Acum practică.


Alt element specific energiei masculine pozitive este relaxarea. Cu încrederea vine relaxarea. Încrederea și relaxarea sunt calități atractive, deoarece promovează pacea, așadar, un mediu în care lucrurile pot fi duse la bun sfârșit.


Energia masculină negativă


Cel mai mare obstacol în calea energiei masculine pozitive este tendința de a uita femininul. Deoarece natura minții poate fi rapidă și nefiltrată, există o tentație de a uita de sentimente și de a decide fără a conștientiza cum te simți. Motivul pentru care este tentant este că îți permite să te miști cu o rapiditate mai mare. Să-ți iei timp pentru a-ți explora sentimentele s-ar putea să nu fie ceva ce poți face pur și simplu. De pildă, o meditație profundă necesită concentrare și răbdare. Energiei masculine negative nu-i place să încetinească. Se grăbește să decidă, să acționeze și să meargă mai departe.


Fundamentul masculinității negative este o deconectare între minte și inimă. Acest lucru se manifestă prin mai multe moduri. Atunci când cuiva nu îi pasă de propriile sentimente, în general nu îi pasă prea mult nici de sentimentele altora. Acea persoană poate părea puternică și insensibilă. De asemenea, îi poate trata cu lipsă de respect pe cei care nu iau decizii bune. În esență, sunt persoane care nu ies din propria lor minte și se concentrează pe cât de repede îndeplinesc o sarcină, în timp ce acordarea de atenție sentimentelor e percepută drept o slăbiciune.


Cum îți calibrezi energia masculină pozitivă?


Pentru a integra o prezență masculină pozitivă în interior, principalul lucru pe care îl poți face este să îți determini gândirea să se preocupe profund de sentimentele tale. Apelează la practica de meditație pentru a-ți acorda mintea la felul în care te simți în fiecare zi și a asculta cu atenție.


Masculinul pozitiv este întotdeauna interesat de modul în care te simți.

Masculinul negativ este nerăbdător și frustrat că trebuie să faci această muncă.

Masculinul pozitiv acceptă sentimentele și emoțiile chiar dacă nu sunt dorite.


Odată ce conștientizează situația, componenta masculină pozitivă începe să prezinte idei. Îi pasă de felul în care te simți în legătură cu soluțiile propuse înainte de a lua decizia finală.Există o mulțime de concepții greșite despre ceea ce înseamnă masculinitatea și feminitatea în zilele noastre, dar devine din ce în ce mai clar că toți avem propriul nostru echilibru. La fel ca Yin și Yang, energia masculină și energia feminină funcționează în tandem, în flux continuu, și atunci când sunt echilibrate, atât în noi, cât și în lume, suntem cu toții mult mai bine.1,121 views0 comments
bottom of page