top of page
Search

Cum să îți duci spiritualitatea la următorul nivel

În practica yoga, gândurile devin energie și se reflectă, în cele din urmă, în asanele pe care le executăm. De asemenea, putem să ne gestionăm gândurile și să le redirecționăm ca energie acolo unde ne dorim să ajungă. De multe ori, practica ne ajută să avem mai multă claritate asupra relațiilor cu familia, persoana iubită, prietenii sau colegii de muncă, dar și asupra acțiunilor noastre de zi cu zi. Totuși, câteodată, practica ne permite să accesăm doar o mică parte din ceea ce putem fi, iar atunci apare o prăpastie între comportamentele distructive pe care le manifestăm în mod normal și care ne creează frustrări și idealul spre care tindem.


Pentru a ajunge mai aproape de persoana care ne dorim să fim, e important să lucrăm constant cu noi și să încercăm să privim adânc în interiorul propriei ființe, chiar dacă acest lucru ni se poate părea dificil sau dureros la început. E posibil să scoatem la suprafață frustrări, frici, nemulțumiri, pe care trebuie să le conștientizăm, să le identificăm sursa și să le rezolvăm. 


În continuare, îți propunem câteva instrumente pentru a-ți explora spiritualitatea și a crea claritate, spațiu, conexiuni și lejeritate în viața ta.


Practică iertarea 


Iertarea este un act foarte puternic și un catalizator al schimbării. Atunci când alegi să ții ranchiună și să nu treci peste un lucru care ți-a făcut rău în trecut, rămâi sub un nor de negativitate, care nu face decât să te macine și îți împietrească inima. Poate nu e ușor să ierți, dar este un pas necesar în procesul conectării sincere cu sinele tău autentic. Așa că, încearcă să găsești resursele interioare pentru a-i ierta pe cei care ți-au greșit.

Mahatma Gandhi: „Cei slabi nu pot ierta niciodată. Iertarea este un atribut al celor puternici.”


Fii deschis și sincer cu ceilalți


Chiar dacă spiritualitatea este o experiență intimă și subiectivă, forța sa stă în conexiunile pe care reușim să le stabilim cu ceilalți. Atunci când ești autentic, îți expui mintea, corpul și spiritul la posibilități infinite. Fii vulnerabil și împărtășește cu ceilalți secretele, incertitudinile și neajunsurile tale. Prin acceptarea propriei persoane, îi permiți spiritului tău să respire și să celebreze faptul că frumusețea se naște din haos, și nu din perfecțiune.  


Explorează-ți sinele interior


Tu ești unic și demn de a fi explorat. Atunci când îți dedici timp pentru a te cunoaște atât la interior, cât și la exterior, începi să identifici ce te face să fii plin de viață și ce te golește de energie. Astfel, vei putea să creezi abundență în viața ta și să onorezi felul tău de a fi. Poți încerca următoarele practici: începe un jurnal, alege-ți un îndrumător spiritual, meditează.


Creează-ți un set de reguli de viață 


„Regulile de viață” sunt ca o hartă pentru felul în care vrei să îți trăiești viața, punând în evidență practicile spirituale cărora alegi să te dedici în mod regulat pentru a menține o conexiune cu forța ta superioară, cu sinele tău autentic, dar și cu ceilalți. Aceste sunt fluide, așa că poți alege să le elimini pe cele care nu îți mai servesc într-un anumit moment din viața ta.


Aceste sugestii nu sunt exhaustive, dar reprezintă un bun punct de plecare în drumul tău spre întărirea ta spirituală. Nu uita că mintea, corpul și spiritul sunt interconectate și că ar trebui să găsești un echilibru între ele. Dacă corpul tău e epuizat și nu te hrănești corespunzător, probabil nu te vei putea angaja în practici spirituale. Dă-ți timp și spațiu pentru a exersa aceste practici și a le transforma în obiceiuri.150 views0 comments
bottom of page