top of page
Search

Afirmații vs Aformații

Puterea gândirii pozitive. Cu toții am auzit aceste cuvinte, însă cei mai mulți dintre noi sunt încă prinși în tipare de gândire negativă, precum: „Nu sunt destul de deștept/aptă”, „Nu sunt destul de curajos/oasă”, „Nu sunt destul de puternic/ă pentru a renunța la această relație distructivă”. Gândește-te la efectul opus, la felul în care viața ta s-ar schimba dacă ți-ai antrena creierul să gândească pozitiv în mod instinctiv! Aici intră în joc afirmațiile și aformațiile


Afirmațiile sunt propoziții care își propun să îți schimbe mintea conștientă și subconștientă. Suntem ceea ce gândim, așadar gândurile noastre sunt cele care ne influențează percepția asupra vieții. Cuvintele și propozițiile pozitive ne reconfigurează creierul și au puterea de a ne modifica emoțiile și acțiunile. 


În contrast cu afirmațiile, aformațiile sunt afirmații la formă interogativă, care încep cu „De ce?”. Conform lui Noah St. John, autorul conceptului de „aformație”, atunci când pui întrebări prin care presupui că ceea ce îți dorești este deja adevărat, îți vei activa acea parte a creierului care va face ca aceste lucruri să se întâmple. În acel moment, îți exerciți puterea ascunsă din spatele ACȚIUNII. El a ajuns la această practică observând că mintea umană funcționează printr-un proces care implică tendința oamenilor de a pune întrebări și de a căuta răspunsuri.


Chiar dacă nu îți dai seama, tu deja folosești aformații, doar că unele negative, precum „De ce mi se întâmplă mie asta?”, „De ce nu reușesc să obțin asta?”. Așadar, tot ceea ce trebuie să faci este să transformi aceste aformații negative în unele pozitive. 


Cum te ajută afirmațiile și aformațiile? 


Repetarea afirmațiilor pozitive te pot ajuta să îți controlezi sentimentele de frustrare, furie sau nerăbdare, îți pot spori nivelul de încredere în sine înaintea unui eveniment important, te pot ajuta să scapi de obiceiurile nesănătoase și îți pot îmbunătăți nivelul de productivitate. 


Poți recurge la afirmații pozitive de câteva ori pe zi, mai ales atunci când simți că ești stăpânit de gânduri și comportamente negative. Aformațiile pozitive servesc acelorași scopuri, dar sunt bazate pe principiul că mintea subconștientă funcționează mai eficient la întrebări decât la afirmații. Noah St. John e de părere că aformațiile funcționează mai bine, întrucât mintea noastră e mai receptivă la întrebări și caută răspunsuri în mod automat. Astfel, creierul nostru este provocat să găsească un răspuns în loc să repete niște afirmații care unora li se pot părea neconvingătoare.  


Îți oferim mai jos câteva exemple de afirmații și aformații: 


Afirmație: Sunt iubit/ă. Aformație: De ce sunt atât de iubit/ă? 


Afirmație: Sunt sănătos/oasă. Aformație: De ce sunt atât de sănătos/oasă?


Afirmație: Sunt bogat/ă. Aformație: De ce am parte de atâta abundență?


Afirmație: Sunt o/un femeie/bărbat de succes. Aformație: De ce sunt o/un femeie/bărbat de succes? 


Afirmație: Merit toate lucrurile bune care mi se întâmplă. Aformație: De ce merit toate lucrurile bune care mi se întâmplă?


Indiferent de abordarea pe care o consideri mai potrivită pentru tine, antrenarea creierului pentru a emite în mod implicit gânduri pozitive nu poate avea loc fără o practică constantă și dedicare. 



Te invităm să explorezi alături de noi beneficiile gândirii pozitive, prin participarea la tabăra noastră de detoxifiere fizică, emoțională și mentală, ediția din toamnă, care va avea loc în perioada 5 – 11 septembrie 2020.  Află toate detaliile de aici: https://www.taberedetox.ro/tabara-detoxifiere.



234 views0 comments
bottom of page