top of page
Search

3 ritualuri creative pentru un nou început de anRitualurile reprezintă tehnologia spirituală a secolului al XXI-lea, afirmă Barbara Biziou, un expert global în ritualuri. De ce? Întrucât ne schimbă conștiința dintr-o stare în alta. Barbara definește ritualul ca o serie de acte structurate simbolice, care ne oferă instrumentele necesare pentru a ne schimba mindsetul, a sparge anumite bariere și a fi deschiși către o viziune mai largă asupra vieții noastre.


Primele 12 zile ale anului reprezintă o perioadă propice pentru practicarea ritualurilor, deoarece, la nivel spiritual, acestea simbolizează cele 12 luni ale anului.


1. Ritualul renunțării la vechi

Începutul anului este o perioadă de curățare, de reînnoire și reconectare pentru a cultiva tipare noi în viața ta. Aproape fiecare tradiție spirituală începe cu un astfel de ritual pentru a face loc noului.


Cum poți face asta? Poți face curat în dulapul cu haine și să donezi articolele pe care nu le mai porți. Un alt lucru pe care îl mai poți face este să scrii pe o foaie lucrurile care nu îți mai servesc și pe care nu ți le mai dorești în noul an. Apoi, rupe foaia respectivă și arunc-o. Barbara spune că ritualurile de eliberare ne transmit mesajul că o anumită parte din viața noastră s-a încheiat.


2. Ritualul creării unui vision board

Un vision/dream/goal board (placă de viziune/vise/obiective) este o reprezentare fizică, tangibilă, a obiectivelor pe care dorești să le atingi într-un anumit interval de timp. Este un colaj de elemente menite să îți stârnească imaginația și să te ajute să vizualizezi acele țeluri. Pot fi poze imprimate, desene, secțiuni din reviste sau ziare, materiale textile, plante, citate Important este ca vision board-ul tău să reflecte cât mai precis viața pe care îți dorești să o trăiești. Așază placa într-o loc în care să o vizualizezi cu ușurință. Ritualul este îndeplinit atunci când petreci măcar câteva minute pe zi pentru a te uita la ea.


De ce să îți faci un vision board? Cum te va ajuta să obții ceea ce îți dorești?

  • Te face să te gândești la ceea ce îți dorești cu adevărat. Sunt sigur că te gândești la lucrurile pe care ți le dorești, dar te concentrezi cu adevărat pe ele?

  • Te ajută să te desprinzi de rutina zilnică. Viețile noastre sunt supraîncărcate. Ne trezim, lucrăm și ne ocupăm de treburile zilnice. Nu suntem prea flexibili și uneori devenim chiar niște mici roboței. Vision board-ul ne ajută să intrăm în contact cu latura noastră creativă și să ne relaxăm.

  • Vision board-ul îți oferă un memento vizual zilnic despre visurile și obiectivele tale. Vizualizarea este unul dintre cele mai populare și eficiente exerciții mentale pe care le poți face. Atunci când vezi ceva care te inspiră în fiecare zi, rămâi pe drumul cel drum.


Idei pentru vision board:

Dacă vrei să înveți să cânți la chitară, fă-ți o poză în timp ce ții una în mână.

Dacă vrei să fii mai flexibil, găsește niște imagini cu câteva posturi avansate de yoga.

Dacă vrei să îți îmbunătățești abilitățile de gândire critică, cuvinte precum „dovezi” și „adevăr” sunt potrivite pentru a-ți aduce aminte de asta.

Dacă dorești să îți renovezi casa, alege o paletă de culori sau imagini articole de mobilier care să te inspire.

Dacă ai o listă de cărți pe care îți dorești să le citești, imprimă copertele lor și lipește-le pe vision board.


3. Ritualul rostirii de afirmații pozitive

Afirmațiile sunt propoziții declarative scurte, care te ajută să internalizezi adevăruri în mintea ta subconștientă. Poate nu realizezi, dar, de multe ori, tindem să ne gândim la lucruri într-un mod negativ. Vorbim despre lucrurile pe care nu le vrem mai mult decât despre cele pe care le vrem. Așa se întâmplă și cu micile monologuri interioare. Cât de diferită crezi că ar fi viața ta dacă, în loc să vorbești de sus cu tine însuți, ți-ai spune „Îmi iubesc viața?”


Exemple de afirmații pozitive:

  • Sunt unic și nimeni nu mă poate înlocui.

  • Renunț la fricile care pun stăpânire pe viața mea.

  • Sunt menit să am o viață minunată.

  • Sunt recunoscător.

  • Dețin controlul asupra vieții mele.

  • Astăzi, aleg să trăiesc în pace.

  • Mă iubesc.


Să aveți un an nou plin de iubire, sănătate, pasiune, recunoștință și iertare!

28 views0 comments
bottom of page