top of page
Search

10 semne că ai nevoie de o tabără de detoxifiere

Updated: Feb 20, 2020


Când viața ta se află pe pilot automat, poți ajunge cu ușurință într-o stare de epuizare. Rutina pur și simplu îți distruge spiritul, iar problemele de sănătate cauzate de stres îi fac pe cei mai mulți dintre noi să apeleze la ajutor medical specializat. Avem nevoie mai mult ca oricând de vindecare la nivelurile, lucru posibil doar prin relaxare. Dacă te regăsești în situația de a-ți pierde ușor cumpătul și de a reacționa într-un mod exagerat la situațiile din viața ta, atunci ești candidatul perfect pentru o vacanță mentală. Și, pentru asta, nu există un loc mai bun decât o tabără de detoxifiere. Ia-ți câteva momente pentru a analiza starea în care te afli și a verifica dacă prezinți vreunul dintre semnele următoare.


1. Te simți agitat și obosit. Ești într-o stare constantă de anxietate, care îți provoacă senzația de epuizare și te pune în imposibilitatea de a te relaxa. De cele mai multe ori, simți că nu ai destul timp, întrucât creierul tău se află într-o stare de hiperactivitate și ți se pare că viața se scurge cu viteza luminii. Totodată, nu poți scăpa de mecanismul „luptă sau fugi”. Acest tip de reacție este un fenomen biologic, care se activează pentru ca noi să ne protejăm de acţiuni ameninţătoare („să luptăm”) sau să acţionăm pentru a le evita („să fugim”), în cel mai scurt timp posibil.


2. Ai insomnii. Ai probleme cu somnul și nu reușești să adormi sau să ai un somn profund. Te trezești obosit și trăiești ca și cum starea de extenuare este ceva normal.


3. Ești indecis. Nu reușești să iei decizii nici măcar când e vorba de situații minore.


4. Ai reacții exagerate sau felul în care răspunzi nu este proporțional cu situațiile în cauză. Îți pierzi cumpătul mult mai repede și nu mai poți controla acest lucru.


5. Ești distras, deconectat și lipsit de inspirație și îți vine greu să te concentrezi asupra unui lucru pentru o perioadă lungă de timp.


6. Te trezești stresat. Ți-ai pierdut abilitatea de a gestiona stresul într-un mod constructiv și care îți conferă control asupra intensității și duratei acestuia.


7. Nu îți amintești când te-ai relaxat cu adevărat ultima oară. Modul „odihnește-te și digeră”, care calmează corpul după ce un potențial pericol a trecut, este o amintire vagă din viața ta.


8. Simți că vrei să renunți la tot, dar nici nu reușești să schimbi ceva în viața ta.

Folosești mereu propoziții de genul „Sunt prea ocupat”, „Nu mai am timp”.

Ai renunțat să îți mai iei concediu de relaxare de la locul de muncă.


Așadar, suflet minunat, dacă ai răspuns „DA” la mai multe dintre aceste semne, ia în considerare participarea la o tabără de detoxifiere. Rezultatele sunt neprețuite, pentru că nu poți cumpăra pacea, cunoașterea și claritatea.


Dacă cineva drag ție are nevoie de o vacanță mentală, îi poți recomanda o tabără de detoxifiere sau îl poți lua cu tine! Gândește-te la aceasta ca la o vacanță lipsită de stres, în care programul tău include doar Relaxare, Regenerare și Renaștere.

184 views0 comments
bottom of page